نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 حقوق بین الملل
2 حقوق
چکیده
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
در پی کنارهگیری علی عبدالله صالح از قدرت، با کشیده شدن جنبش بیداری اسلامی به این کشور و تظاهرات مردمی، ائتلاف نظامی از کشورهای عربی و آفریقایی به رهبری عربستان سعودی برای مداخله نظامی به منظور بازپسگیری قدرت از حوثیها به درخواست عبد ربه منصور هادی، انجام گرفت. حمایت از غیرنظامیان براساس قواعد حقوق بینالملل بشردوستانه، نخستین موضوعی است که طی یک مخاصمه مسلحانه طرح میشود و تعیین نوع قواعد حمایتی در مخاصمه بستگی تامی به تعیین نوع و ماهیت مخاصمه دارد. در عین حال، ائتلاف نظامی مذکور به رهبری عربستان اقدامات متعددی را از جمله بستن بنادر یمن، برای سرکوب جنبش مردمی انجام داده است.
مقاله پیش رو درصدد است به این سؤال پاسخ دهد که آیا مداخله نظامی ائتلاف مذکور موجب بینالمللی شدن مخاصمه در یمن شده است تا بتوان حمایت بیشتری از مردم یمن براساس قواعد حقوق بینالمللی بشردوستانه و کنوانسیونهای چهارگانه ژنو کرد؟ در نهایت به این سؤال پاسخ میدهد که بینالمللی شدن مخاصمه چه تأثیری بر تعهدات دولتهای عضو ائتلاف و دولتهای حامی آنها دارد؟
رویه بینالمللی حاکی از آن است که بستن بنادر تحت شرایطی میتواند یک مخاصمه غیر بینالمللی را به بینالمللی تبدیل کند که مورد یمن نیز از این موضوع مستثنی نیست. بنابراین ائتلاف ملزم به رعایت قواعد حقوق بشردوستانه در مخاصمه مسلحانه بینالمللی است.
کلیدواژهها [English]