چکیده:
این مقاله تلاش دارد به این سوال پاسخ دهد که چه ارتباطی بین گروه طالبان افغان و سرویس اطلاعات داخلی پاکستان (آی اس آی) وجود دارد؟ فرضیه مقاله آن است که بین طالبان و آی اس آی ارتباطی تنگاتنگ وجود دارد. سرویس اطلاعات داخلی پاکستان جنبش طالبان را کنترل می کند، ثبات می بخشد و به شدت آن را تحت تاثیر قرار می دهد. به عبارت دیگر، آی اس آی در زمینه هایی بسیار مهم چون آموزش، تامین سرمایه و کمک مالی، اسلحه، مهمات و امکانات ضروری از طالبان حمایت می کند.
دلایل حمایت آی اس آی از طالبان متعدد است، اما به نظر می رسد اسلام آباد با از دست دادن پاکستان شرقی (بنگلادش کنونی)، قدم هایی برای مواجهه با تهدید در حال افزایش هند، الحاق کشمیر یا وادارسازی هند به قبول الحاق بخشی مهم از کشمیر به پاکستان و ملی گرایی پشتو (به خصوص با توجه به ادعای تاریخی افغان ها نسبت به خط دیوراند) برداشته است. بخشی از این پاسخ گویی برای مقابله با این تهدیدها شامل اسلامی کردن هرچه بیشتر جامعه و در نتیجه، افزایش مدرسه ها، حمایت گسترده از نیروهای رادیکال و گروه های مسلح در کشمیر و افغانستان می شد که به اصطلاح «راهبرد مادون متعارف» خوانده می شود. این مهم تحت حمایت آی اس آی اتفاق می افتد.
شفیعی, دکتر نوذر, اقبالی, اقدس, & ثالثی, زهرا. (1389). نقش سرویس اطلاعات داخلی پاکستان در طولانی شدن بحران امنیتی افغانستان. فصلنامه آفاق امنیت, 3(9), -.
MLA
دکتر نوذر شفیعی; اقدس اقبالی; زهرا ثالثی. "نقش سرویس اطلاعات داخلی پاکستان در طولانی شدن بحران امنیتی افغانستان". فصلنامه آفاق امنیت, 3, 9, 1389, -.
HARVARD
شفیعی, دکتر نوذر, اقبالی, اقدس, ثالثی, زهرا. (1389). 'نقش سرویس اطلاعات داخلی پاکستان در طولانی شدن بحران امنیتی افغانستان', فصلنامه آفاق امنیت, 3(9), pp. -.
VANCOUVER
شفیعی, دکتر نوذر, اقبالی, اقدس, ثالثی, زهرا. نقش سرویس اطلاعات داخلی پاکستان در طولانی شدن بحران امنیتی افغانستان. فصلنامه آفاق امنیت, 1389; 3(9): -.